Tävling och storstädning!

mar 2, 2015 | Fågel

Efter en helg med bland annat Crossfit Open laddar vi om för en ny vecka med ny tävling och goda maträtter. Vi avslutade helgen med storstädning. Barnen peppades att städa deras egna rum. En upplevelse för oss föräldrar att se olikheterna hur de tar sig an deras respektive rum. Ett av barnen (5 år) insåg snabbt att bästa sättet att få ordning var att sortera leksakerna i olika korgar. Vår 3-åring satt i sängen och kastade ner grejer från sängen istället, han såg till att brorsan hade något att städa. Vår 7-åring möblerade om rummet istället och gjorde en fotbollsplan av silkespapper. 9-åringen som är en samlare tog det längst tid för, men till slut kom hon in i ett städflow som gjorde att vi kunde komma in i hennes rum utan att trampa på kläder på golvet.

Jag hittade ett recept i tidningen ”Land” som jag blev sugen på att testa. Barnen tyckte det var väldigt gott. Ett plus är att den gick hyfsat snabbt att laga till. Testa du med!

Kycklinggratäng med spenat och ädelost

Ps. Jag hade bara fryst spenat hemma, det funkade också bra.

4 pers

1 msk smör

200 g spenat

1/2 purjolök

2 dl grädde

1 msk kycklingfond

salt och peppar

600 g tunnskivad kycklingfilé

100 g ädelost

1/2 dl granatäpplekärnor

en näve valnötter

ev ris, potatis eller annan grynprodukt för den som önskar

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn spenaten någon minut.

Strimla purjolöken och lägg över till spenaten.

Häll på grädde och fond och låt koka i några minuter. Salta och peppra efter smak.

Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg lite ost på varje filé. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsform.

Häll över spenatsåsen och ugnsgratinera i cirka 20 minuter.

Dekorera med granatäppelkärnor och valnötter.

Servera med eventuellt tillbehör som potatis, ris eller annan grynprodukt. Smaklig spis!

Receptet kommer från Ulrika Davidsson.