Terminsstart!

jan 12, 2016 | Gott och blandat, Vego

Terminen startade jag med att ligga däckad i feber. Ingen perfekt start med det är bara att gilla lägget och lyssna på kroppen. Imorse vaknade jag till fågelkvitter och feberfri. Bra start men känner mig fortfarande rätt matt. Det känns som våren kryper närmare. Men för egen del hoppas jag att vintern biter sig fast ett bra tag till. Det är underbart med snö. Vi går mot ljusare tider och det gör att vi oftast blir sugna på lättare mat. Här kommer ett recept som jag tror kan passa. Nu åter till kudden!

Fransk bondsallad

Ingredienser

  • 1 stekt eller grillad kyckling
  • 140 g rökt fläsk eller bacon
  • 1 röd lök
  • 1 msk smör-& rapsolja
  • 250 g blandad grönsallad
  • 2 dl kokta linser
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl crème fraiche fetaost & soltorkade tomater

Gör så här:

Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär fläsket i bitar. Skala och skiva löken tunt. Fräs fläsket i smör-&rapsolja i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Lägg sallad och linser på ett stort fat. Lägg på kyckling, lök och fläsk. Droppa över balsamvinäger. Klicka på crème fraiche.

44ff00d5-7f21-4c98-8e95-d32fe002f09c

 

Receptet kommer från Arla.