Thaicarpaccio från Oslo!

mar 6, 2014 | Okategoriserade

Den här rätten serverades jag av den bästa enögde servitören på den fantastiska ”Ekebergrestauranten” i Oslo. En topprestaurang med en speciell historia som jag inte kommer avslöja här. Om du är i Oslo rekommenderar jag varmt ett besök men man bör vara ute i god tid med att boka bord. http://www.ekebergrestauranten.com/
thaicarpaccio

 

Bild Lina Lindblad.

Thaicarpaccio

Tid: ca 20-30 min, passar bra en rejäl förätt.

Ingredienser:

500 g oxfilé

1 msk smör

1 vitlöksklyfta

1 röd chili

1 bit färsk ingefära (2 msk hackad)

2 vårlök

½ rödlök

1 kruka färsk koriander

1 msk sesamolja

saften från 1 citron

1 msk asiatisk fisksås

1 dl olivolja

flingsalt

peppar

Gör så här:

A.      Skala och finhacka rödlök, vitlök och ingefära. Skär vårlöken i fina ringar. Kärna ur och skär chilin i ringar.

B.      Krydda köttet med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i en medelvarm stekpanna i 4-5 minuter. Låt svalna lite.

C.      Skär köttet i 3-4 mm tunn skivor. Fördela skivorna på tallrikar.

D.      Fördela rödlök, vitlök, ingefära, vårlök chili över köttet.

E.       Blanda sesamolja, fisksås, saften från en citron och olivolja. Häll en lagom mängd över köttet på varje tallrik.

F.       Toppa rikligt med koriander. Salta och peppra.