Thaigryta med kycklingfärs
Ingredienser
- 1/4 dels purjolök
- 1 msk ingefära färsk
- 2 msk rapsolja
- 450 g kycklingfärs
- 2 tsk sambal oelek
- 1 fint hackad vitlöksklyfta
- 2 msk fisksås
- 400 gram kokosmjölk
- 125 gram spenat
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- 3 dl ris
- 1 st lime
Tillagning
- Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
- Skölj och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran.
- Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel.
- Tillsätt purjo, sambal, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.
- Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera grytan med limeklyftor och ris.
- Receptet kommer från Tasteline.