THAIGRYTA MED KYCKLINGFÄRS!

feb 5, 2019 | Fågel

Thaigryta med kycklingfärs

Ingredienser

  • 1/4 dels purjolök
  • 1 msk ingefära färsk
  • 2 msk rapsolja
  • 450 g kycklingfärs
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 fint hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk fisksås
  • 400 gram kokosmjölk
  • 125 gram spenat
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • 1 st lime

Tillagning

  • Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
  • Skölj och skär purjolöken i ½ cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran.
  • Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn färs och ingefära tills färsen är genomstekt. Finfördela den med en gaffel.
  • Tillsätt purjo, sambal, fisksås och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.
  • Skölj spenaten och vänd ner i den varma grytan precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Servera grytan med limeklyftor och ris.
  • Receptet kommer från Tasteline.