Tid för sparris!

maj 21, 2014 | Vego

Här på ön har vi precis rivet av en primörhelg som jag totalt missade. Jag var för upptagen med att rensa i mitt eget trädgårdsland. Det jag längtar mest efter är sparrisen, kungen bland grönsaker som kommer nu på våren. Den här spänstiga grönsaken behöver inte mycket tillagning och kan serveras endast med lite smör, olivolja, parmesan och salt. Att slå en egen holladaisesås är heller aldrig fel. Du kan även hyvla ner rå sparris i en sallad. Använd potatisskalare eller mandolin.Kokt eller grillad sparris med lite skirat smör är också en höjdare. Men en av mina favoriter är helt klart den där man serverar sparrisen antingen kokt (doppad i kokt vatten) eller snabbt grillad. Sedan serverar man den med olivolja, parmesan och lite salt. Så gott. Lycka till! Kolla in sparrisen i veckans annonsblad! 

shutterstock_190520339