Tre olika kryddsmör!

apr 27, 2020 | Gott och blandat, Vego

 

Tre olika goda kryddsmör

Citron- och persiljesmör, gott till det mesta men en klassiker ändå lövbiff

Blanda 200 g smör med 1/2 dl fint hackad persilja och 2 msk rivet citronskal.
Krydda med salt och peppar.
Rulla in smöret i plastfolie, lägg det i kyl eller frys ca 1 timme.
Skär smöret i skivor vid servering.

Örtigt vitlöks- och basilikasmör, passar till det mesta men oväntat gott att toppa färsk pasta med

Pressa 1 stor vitlöksklyfta och mixa tillsammans med 2 dl hackad basilika och 1 tsk gräsig extra vergine olivolja. Mixa ner 150 g rumstempererat smör, smaka av med flingsalt och svartpeppar. Forma till en rulle, linda in i bakplåtspapper och förvara i kylen till servering. Passar till det mesta, en riktig klassiker som aldrig blir fel till en grillbuffé.

Örtigt ramslök- och citrussmör, passar till det mesta. En klassiker på Gotland.

Blanda ihop 150 g rumstempererat smör, grovt hackad ramslök, ca 15 blad, några nypor flingsalt. Forma till en rulle lägg ramslöksblad på rad på ett bakplåtspapper, lägg på smörrullen. och rulla ihop och förvara i kylen till servering. Passar till det mesta, en riktig klassiker som aldrig blir fel till en grillbuffé.

IMG_2287