Ugnsbakad risgrynsgröt!

dec 6, 2021 | Frukost, Jul

Varför har jag inte tillagat gröt på det här sättet tidigare? Man behöver inte oroa sig att gröten bränner fast i kastrullen utan kan i lugn och ro ägna sig åt något annat trevligt. Mina barn gav gröten högsta betyg och tyckte den var e godaste de ätit.

Ugnsbakad risgrynsgröt

  • Ca 6 portioner
  • Tillagningstid ca 1,5 h

Du behöver:

  • 2,5 dl risgryn för grötkok
  • 1,5 liter mjölk
  • 2 klickar smör, sammanlagt ca 25 g
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 msk socker
  • 2 kanelstänger

Gör så här:

Sätt ugnen på 175C.

Häll allting i en stor, ugnsfast form och ställ in i mitten av ugnen i ca 1,5 timmar.

Ta ut den och dra av skinnet med hjälp av en gaffel. Rör om ordentligt, och låt gröten svalna. Späd den vid behov med mera mjölk under tiden den svalnar. Själv brukar jag hälla i ganska många skvättar mjölk.

Receptet kommer från https://baraenkakatill.se/risgrynsgrot-i-ugn/