
Laga till den här goda rätten och servera med en god sallad eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.
- 2 st sötpotatis ca 200 g/st
- 50 g fetaost
- 1 handfull näve första kryddor, t.ex persilja, rosmarin, salvia
- 1 msk olivolja
- 1 nypa salt
- 1 nypa svartpeppar
- 100 g kokta kikärtor
INSTRUKTIONER
- Sätt ugnen på 200° och lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Tvätta sötpotatisarna och dela på mitten. Pensla dem med olivolja på både botten och toppen. Salta på snittytan och lägg på plåten med botten neråt.
- Grädda i ca 30 minuter. Vänd sedan på sötpotatisen och rör runt i dem med en gaffel. Smula sedan fetaosten på potatisen.
- Blandar kikärter med olivolja, salt och peppar i en skål. Sprid sedan ut kikärterna jämnt på sötpotatisen.
- Ringla över olivolja, strö över kryddorna och grädda ytterligare 5-10 minuter, tills osten fått fin färg.
- Serera med salt, peppar och en god sallad.
