Unna dig en nyttig chokladpudding!

mar 17, 2015 | Gott och blandat, Rawfood, Sött

Solen skiner ute och jag sitter inne. Jag vill bara ut och suga in all energi jag kan få. För mig är våren är speciell. Det börjar klia i mina fingrar. Jag vill ut och rensa i trädgårdslandet och köpa vårblommor som jag kan plantera. Jag blir mer och mer sugen på lättare mat och längtar tills primörerna finns i grönsaksdiskarna. Så snart ogräset börjar växa kan jag göra soppa och paj på bland annat kirskål. Men drömma går ju…jag sitter fortfarande inne med två barn som har feber och då kan ju mamman behöva en lite lyckoboost i form av choklad. Men då av den nyttigare varianten. Den här chiapuddingen gör jag gärna när jag har lite sötsug. Lite lyxigare mellanmål eller varför inte som brunch. Testa du med!

Jag hittade det här receptet i magasinet Camino. Receptmakare är Kristina Andersson som har skrivit den aktuella kokboken ”Eat clean”. 

Chiapudding med chokladsmak, 1 portion

2 dl valfri mjölk, 1/2 banan, 1-3 msk kakao, 2-3 msk chiafrön, ev bär och kakaonibs till topping.

Mixa mjölk, banan och kakao. Blanda i chiafrön. Häll upp i ett glas eller i en skål. Ställ i kylen. Rör om efter cirka 30 minuter. Låt därefter stå i cirka två timmar eller över natten.