Uppe med tuppen!

okt 1, 2015 | Okategoriserade

Det är sällan jag känner mig trött men idag är en sådan seg dag. Jag har ett svagt minne av att yngsta sonen drömde inatt och sov oroligt vilket gjorde att jag inte sov särskilt tungt. Att det blir mörkare ute gör inte att jag blir piggare. Men för några dagar sedan inhandlade jag en råsaftcentrifug eller vad det nu heter. Jag har haft en gammal häck som jag köpte för säkert 10 år sedan men skillnaden mellan den nya och gamla är både storlek och antal delar att diska. För att pigga upp mig och familjen, hålla immunförsvaret på topp och få solen att lysa kommer jag använda den här apparaten så mycket det bara går. Den kommer gå på högvarv. Här kommer två goda och uppiggande recept på en grön juice och en solgul smoothie. 

FRUKOST 2: Immunförsvarsboostande smoothie med gurkmeja, ingefära och havtorn! Både ingefära och gurkmeja är riktiga superingredienser och de bär på anti-inflammatoriska och immunförsvarsboostande egenskaper. Receptet är inspirerat från den här bloggen.

Till 1 person: Mixa ihop 1 banan, 1/2 dl havtorn, 1 dl mango, 1 1/2 dl naturell yoghurt eller mandel/kokosmjölk. Tillsätt även i en bit färsk ingefära och en bit färsk gurkmeja. Kan du inte få fatt i färsk gurkmeja så tillsätt 1 tsk torkad gurkmeja. Mixa ihop allt och servera tillsammans med några kokta ägg. Toppstart på dagen om en förkylning är på G!

havtornsmoothe

Grön juice 

2 äpplen

 5 grönkålsblad

5 selleristänger

1/2 gurka

1 broccolibukett

2 citroner

1-2 cm ingefära

Kör allt i råsaftcentrifugen. Servera i glas och njut! 

IMG_2610