Utmaningen slutförd! Mot nya mål!

mar 14, 2016 | Okategoriserade

Efter en fantastisk helg i Stockholm med mellofinal och annat kul tillsammans med ett gäng härliga vänner är jag redo för att ta mig an en ny vecka. Allt från tandläkarbesök, träning, föräldramöte och ett antal aktiviteter. En kul vecka som nog kan bjussa på endel överraskningar också om jag känner mina barn rätt. En ny matvecka ska planeras. Jag har lite inspiration från helgen där jag bland annat har ätit asiatiskt, svensk husman och en riktig klassiker.

Utmaningen! För er som inte hängt med vad utmaningen innebär så kommer förklaringen här: Jag har avsatt 8000 kr till livsmedelskostnader. Där ingår även toalettpapper, diskmedel mm. Min familj består av 2 vuxna och fyra barn. Jag lagar nästan alltid mat till 8 personer så det räcker till matlådor. 2000 kr i veckan ska jag klara mig på. Tidigare har jag haft mycket högre matkostnader med ville göra ett test. Satte en summa som kändes rimlig för vår familj. De tre första veckorna landade veckobudgeten på ca 1700-1800 kr. Den senaste veckan fick vi besök till helgen vilket gjorde att den veckans mat landade på lite mer än beräknat. Efter fyra veckor så landade våra matkostnader på 8109 kr. Min man tyckte jag skulle sätta ett tak på 10 000 kr men jag ville se till att klara oss på mindre vilket jag klarade. Men kommande fyra veckor är målet att landa under 8000 kr.

När man bestämmer sig för att ta sig an en utmaning som i det här fallet matbudget så är det bra att involvera heja familjen med vad det innebär. För oss har det minskat tjat i affären, barnen blir med medvetna om miljön, ta lagom mycket mat på tallriken så inget behöver kastas, kika i skafferiet innan handling och se vad vi har hemma innan vi handlar. Det som är kul med det här är att det kommer inte ta slut här utan för mig fortsätter det och jag kommer sätta upp nya mål med mina matveckor. Det kan tyckas nördigt att skriva kassabok men för mig är det kul och en enkel översikt. Testa du med!