Vad sägs om en ingefärsshot till frukost!

okt 8, 2015 | Dryck

Min ena syrra tipsade om den här ingefärsdrycken. Nyfiken som jag är satte jag igång att riva ingefära utan att några naglar rök tack och lov, även om det var nära några gånger. Jag bad min man provsmaka och han konstaterade snabbt att det var drag i den drycken. Innan hade jag läst att ingefära hjälper mot illamående och svullen mage. Just den här kvällen var min mage svullen och orolig. Jag tog en shot av drycken och trodde faktiskt att det skulle bli värre men magen lugnade ner sig. Jag tog en ny shot i morse och jag måste säga att kroppen vaknar verkligen till liv eftersom drycken är ganska stark. Prova du också.  receptet kommer från boken ” Det gröna skafferiet” av Karoline Jönsson.

Det sägs att ingefäran gör att immunförsvaret håller sig i topptrim.

Du behöver: 200-300 g färsk ingefära, 1 liter vatten, 1/2 dl flytande honung, 2 citroner, saften.

Gör så här: Skölj ingefäran och riv den grovt med ett rivjärn. Lägg ingefärsrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock 20 minuter.

Sila av, tillsätt honung och rör tills den har lösts upp. Låt svalna till rumstemperatur.

Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) och rör ner i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.

Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta.