Den 25 mars är det dags att plocka fram och damma av våffeljärnet. Men jag tycker du ska provgrädda i helgen så järnet är redo på tisdag. För mig är våfflor förknippat med påsk, fjäll och en raststuga som heter ”Samevistet”. Så därför äter jag sällan våfflor hemma men på tisdag ska jag överraska mina familj med våfflor till middag. Det blir blandade tillbehör till huvudrättsvåfflorna. Dessertvåfflorna serverar jag med klassisk sylt och grädde. Kolla in erbjudandet i veckans annonsblad! Kan det blir bättre än så? Bunkra upp inför våffeldagen!
Olika tillbehör på våfflor! (recept från www.arla.se)
Våffla med lax och pepparrot!
- 8 skivor rökt lax
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk riven pepparrot
- 2 tsk äppelmos
- 1 krm salt
- 1 kruka färsk dill
Blanda crème fraiche med pepparrot, äppelmos och salt. Servera våfflorna med lax, crème fraiche och dill.
Våffla med oströra och lufttorkad skinka!
- 1 st liten röd paprika
- 2 dl finriven smakrik ost
- 1 dl Kesella
- 1 krm salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 8 skivor lufttorkad skinka
Kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda paprika, ost, kvarg, salt och peppar. Servera ostkrämen på våfflorna tillsammans med skinkan. Mal gärna över lite svartpeppar.
Bilden kommer från www.alltommat.se