Vaknade av att jag hade tre ungar i sängen!

mar 3, 2015 | Bakning

I morse vaknade jag av att jag låg på någons arm, hade ett ben över mig och att jag nuddade någon med tårna. Det var fullt av ungar i sängen. Inte konstigt att jag vakande genomsvettig. När vi somnade var vi bara två i sängen, sen några timmar senare har tre av fyra barn vandrat in till oss. Jag har inte märkt någonting, sovit som en stock. Trots lite trångt och svettigt är det härligt att vakna upp och få en klapp på kinden av en svettig barnhand. Det är livet det!

I helgen var vi på soppkalas och till dessert serverades vi bland annat en galet god kladdkaka. Här kommer ett recept som jag hoppas du kan bli inspirerad av.

Kladdkaka

Du behöver: 2 ägg, 3 dl socker, 1,5 dl mjöl, 4 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker, 150 g smör.

Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker och rör till en jämn smet. Smörj en form med smör, pudra sedan formen med mjöl, formen skall ha en löstagbar kant. Grädda kakan i 35 minuter.

shutterstock_167347112

shutterstock_195103508