Var hittar du din inspiration i köket?

feb 3, 2014 | Okategoriserade

Ibland så tryter inspirationen i köket. Jag brukar läsa kokböcker och mattidningar för att få tillbaka ”laga-mat-suget”. Men ibland räcker inte det. Då åker jag till stans bokhandel och leta efter intressanta böcker som jag gärna köper med mig hem. Sedan går jag loss på nya recept. En annan inspirationskälla…När kyl och skafferi gapar tomma kan inspirationen komma smygande. Det blir en utmaning att laga en måltid med det man har hemma. Oftast är det lite konstiga saker som ligger kvar men oj vad roligt det blir när man mot all förmodan får till det.

En bok som jag är sugen på att läsa är den här:

Maten är min medicin : ayurveda i ditt kök

Maten är min medicin : ayurveda i ditt kök

Maten är min medicin är en vegetarisk kokbok som baserar sig på den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda. Den välkände ayurvedapraktikern Janesh Vaidya presenterar i 80 härliga och unika recept såväl klassiker som nya rätter.

Sverige möter Indien i soppor, sallader, pajer, gratänger, curryrätter, desserter, mellanmål, frukostmat, smoothies och kryddblandningar. Alla recept har omsorgsfullt satts samman med naturliga ingredienser för att uppnå bättre balans i kroppen. Råvaror, ingredienser och tillagningssätt är anpassade efter svenska förhållanden. info: www.adlibris.se