Varning! Galet god brownie!

aug 10, 2016 | Okategoriserade

Samtidigt som hösten knackar på dörren går jag igång på nya kokböcker och nya härliga recept. Jag längtar till vardagen då jag får dyka ner i tidningar och böcker som jag inte hunnit med. 

Under sommaren har vi haft lite andra mattider än till vardags, vi har ätit mindre ”lagad” mat. Det har blivit mer matiga sallader och grillat. Jag längtar till matiga grytor samtidigt som jag ska mixa gröna sköna smoothies varje dag och shota gurkmeja till frukost (recept på den kommer imorgon) 

Idag gick jag igång på ett brownierecept som jag mixade ihop på ca 10 min. Bra recept om man får oväntat besök och inte råkar ha sju sorters kakor i frysen men mycket dadlar och nötter i skafferiet. Då är det här kakan för dig!

Brownie

2 dl valnötter

2 dl dadlar

1/2 dl kakao

1 msk hasselnötssmör (eller annat nötsmör)

En nypa salt

1 tsk vatten

Degen ska hänga ihop och vara lite lätt kladdig. Tryck ut den någorlunda jämnt i en form och ställ in i frysen.
Nu är det dags för frosting! Mixa följande ingredienser till en helt slät smet:

1 avokado
1 tsk vaniljpulver

1 msk kokosolja

3 msk kakao

3 msk lönnsirap eller honung

Bred frosting över kaka och ställ in kakan i kylen en stund. Ta ut och skär upp i små rutor.

Toppa med en snygg nöt och njut! 

Receptet kommer från ”Food Pharmacy