VARNING!!! Nyttigt godis! Kolla in det här receptet om du är svag för kokos och mörk choklad!

maj 20, 2014 | Sött

Kan godis vara nyttigt? Den här ”bountyvarianten” är helt fri från vitt socker och är så nyttig något sött kan vara. Ett plus är att den är grymt god. Jag testade att göra den med 85 % mörk choklad men 70 % tror jag blir godare. Jag är ett kokosfan så när jag sprang på det här receptet hoppade jag högt av glädje och inhandlade snabbt ingredienserna för att genast testa. Resultatet blev förvånande gott och tog snabbt slut. Lycka till och njut!

Recept från kokboken ”Smarta sötsaker” Ulrika Hoffer.

Bountywannabe

2 dl dalar utan kärna, 1 dl kokoskräm (det krämiga i en burk kokosmjölk), 200 g riven kokos, 1/2 tsk vaniljpulver, 1/2 tsk kanel, 100 g mörk choklad, gärna osötad, 70 % kakaohalt.

Gör så här: Mixa allt utom chokladen till en jämn degmassa. Platta ut den mellan två bakplåtspapper och låt stå kallt i en timme. Skär massan i fingerstora bitar. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller över vattenbad, doppa bitarna en i taget i chokladen och ställ dem sedan i kylskåpet igen. Ät och njut!

bounty

 

Foto: Lina Lindblad