Vårtecken!

apr 8, 2013 | Okategoriserade

Har du sett några vårtecken där du bor? Hemma hos mig kom några snödroppar upp för några veckor sedan men sen begravdes de i snö igen. I söndags plockade jag en liten bukett blyga blåsippor. För mig är det vår när man vaknar till fågelsång och när ljuset har kommit tillbaka. Jag fick ett tydligt annat vårtecken för någon vecka sedan och det vara när jag blev sugen på att laga en lättare sallad på sparris och gravad lax. Det är vår för mig! Jag längtar till alla spröda primörer som snart kommer finnas i grönsaksdiskarna. Ett annat vårtecken kan vara att börja förgro små tomatplanter eller varför inte sköna luktärtor.

Skön vårsallad

Börja med att lägga en bädd färsk spenat på tallriken. Sen kan du lägga dit några skivor gravad lax, en urgröpt avokado i skivor, några körsbärstomater, lätt kokt eller stekt sparris, en klick kesella. Toppa med olivolja, salt och peppar. Smaklig vårlunch!

Ett annat vårtecken kan också vara ”Årets kosläpp” bland annat arrangeras av Arla. I år kommer bli första gången jag och min familj besöker till kosläpp. Det ska bli jättekul. Arla bjuder på mjölk och bulle på de gårdar som arrangerar kosläpp. Kolla på den här länken om det finns ett kosläpp i närheten av där du bor. http://www.arla.se/evenemang/koslapp/