Veckans recept – Bönsallad!

feb 4, 2014 | Okategoriserade

Fänkål, skivad lök och en syrlig dressing ger smak åt en sallad på blandade bönor som mår bra av att få stå och dra ett tag. En perfekt sallad till kött eller fisk.

Ingredienser till Bönsallad till ca 10 pers

1 burk vita bönor, stora
2 burk valfria bönor
3 st schalottenlökar, el 1 rödlök
1 st fänkål

Dressing

1 st lime, saften av
1 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk svart vinbärsgelé
0,75 dl olivolja

Tillagning

1. Häll av och spola bönorna.
2. Skala och skiva löken, hyvla eller tunnskiva fänkålen.
3. Blanda ihop dressingen och blanda den med det övriga.

Bönsallad Receptbild - Allt om Mat