Veckans utmaning!

nov 12, 2013 | Okategoriserade

Varför är vissa dagar är segare än andra. Det kan bero på mindre sömn, sämre kostintag, förkylning på G, mm. I natt har jag inte sovit så många timmar som jag behöver samt att det är grått ute. Jag behöver ljuset för att kroppen ska vakna. Men något jag har lagt märke till är att om jag får frisk luft innan jag sätter igång att arbeta så vaknar jag till mer än om jag hade hoppat över den stunden. Jag försöker cykla så ofta det går med barnen till skola och förskola. Det är lite pyssel att cykla med en i cykelkärra och tre på egna cyklar men värt varenda minut frisk luft. Detsamma gäller på helgerna. Kommer inte våra barn ut direkt efter frukosten kan en hel dag vara ur balans. Men får dom vara ute några timmar så är dagen räddad. Nu har vi lärt oss det även om det skulle vara skönt att någon gång få sitta lite längre än till 7.30 en lördagsmorgon och äta frukost. Men den tiden kommer väl, eller?

Veckans utmaning går ut på att ta sig en nypa luft, och då menar jag en stor nypa. Jämför skillnaden om du inte hade tagit den. Är du mer hungerig, smakar maten bättre? Tänker du klarare? Får du mer inspiration till att ta dig an saker? Dela gärna dina erfareheter på vår facebooksida eller här på bloggen.

Veckans frukosttips från http://undervarttak.blogspot.se

Paleo müsli!

2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl grovhackad mandel
2 dl grovhackade paranötter
2 dl grovhackade hasselnötter
1 dl riven kokos
1 dl gojibär
1 dl russin
½ dl krossade linfrön
1 tsk äkta vaniljpulver eller varför inte testa med 2 tsk kanel och 2 tsk nystött kardemumma!
1 klick kokosolja

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda solrosfrön, pumpakärnor, mandel, paranötter, hasselnötter, kokos och linfrön i en stor bunke
  • Strö över vaniljpulvret eller det du valt att smaksätta müslin med
  • Klicka i kokosolja och ”krama” ihop allt tillsammans så att det blandas
  • Häll müslin på en djup ugnsplåt och fördela till ett jämnt lager
  • Rosta i ugnen i 15-20 minuter tills nötterna blivit lite gyllenbruna, rör lite i müslin efter halva tiden
  • Ta ut och låt svalna
  • När müslin svalnat blandar du ner gojibär och russin
  • Häll upp i en fin burk och servera till din frukost eller mellanmål

Ät och Njut!

Blanda ner de nötter, frön, bär och frukter som du gillar. Smaksätt efter ditt tycke och få din alldeles egna variant av vår Paleo müsli!