VEGETARISK GRYTA MED MOZZARELLA!

jul 15, 2018 | Vego

OBS! BARNVÄNLIG MATRÄTT! 🙂

Galet trött efter en dag med många intryck och en sen kväll. Men det får man ta. Snart läggdags med en god bok och sen natti natti. Men först ett kanonbra tips på en maträtt som funkar lika bra till vardags som till fest. Enkel att göra och lika god dagen efter. Jag åt den igår, idag till lunch och middag och jag har inte tröttnat än. Vem vet, jag kanske tar den till lunch imorgon också eller till frukost.

Krämig trebönsmasala

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

ris eller bulgur (gärna fullkorn) för 4 pers
4 morötter (400 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk hackad, färsk ingefära (kan uteslutas)
rapsolja att fräsa i
2–3 tsk garam masala (indisk kryddblandning)
500 g krossad tomat
2 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
6–7 dl blandade bönor (två burkar)
färsk koriander efter smak
125 g mozzarellaost, i tärningar
1–2 dl hackade cashewnötter

1. Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja tillsammans med garam masala någon minut.

 3. Tillsätt krossad tomat, crème fraiche och buljongtärning och låt koka 10-15 min.

4. Mixa såsen slät, enklast med stavmixer. Tillsätt bönorna, smaka av med koriander och ös i mozzarella, skuren i tärningar. Servera med ris eller bulgur och strö cashewnötter över.

Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

IMG_4934