Vegetarisk husman

feb 1, 2017 | Gott och blandat, Vego

Många väljer att införa minst en köttfri dag i veckan. Kloka val både för kropp och miljö. Idag finns otroligt många bra alternativ om man väljer bort kött. idag kommer ett recept som påminner om klassisk husmanskost. Smaklig spis!

Inspirerat ifrån köket.se

Limpa

Du behöver

  • olivolja, till stekning
  • 200 g champinjoner, hackade
  • 200 g hasselnötter, hackade
  • 200 g purjolök
, hackad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • salt och peppat
  • 3-4 ägg
  • 1,25 dl gryn, t.ex. matvete, kokat och avsvalnat
  • 1,25 dl valfri mjölk
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll olivolja i en stekpanna, och stek hackade champinjoner, hasselnötter, purjolök och vitlök. Tillsätt timjan, rosmarin, salt och peppar. Låt steka i 10 minuter, och låt sedan svalna i några minuter.
  3. Rör ner ägg, gryn och mjölk. Häll röran i en brödform. Låt den gräddas i ugnen i cirka 40-45 minuter.

IMG_0672

Bakad vitkål

Dela på vitkålen. Dela den sedan i fyra delar. Lägg delarna i en form. Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka i ugnen samtidigt som limpan på samma tid.

IMG_0663