Vegeterian söker blodig biff!

okt 30, 2014 | Kött, Vego

Jag har i perioder varit vegetarian. Ända sen barndomen har jag föredragit grönsaker före kött. Jag gjorde ingen stor grej av det utan valde bara grönt före. Men sedan jag fick barn hände något. Under graviditeterna kunde jag längta efter en blodig biff. Jag anade genast järnbrist vilket var fallet. Men sedan kunde jag inte förneka att kött var ganska gott. Jag fortsatte givetvis äta grönt men till det åt jag gärna fisk, kött eller fågel. Efter fyra graviditeter så äter jag fortfarande kött men kan fortfarande gå in i ”gröna” perioder. Jag lyssnar på vad min kropp har för behov. Just nu är det mycket träning, då krävs mer planering kring kosten. Jag försöker få mina barn att bli nyfikna på olika grönsaker. Testa nya smaker. Ibland faller det dem i smaken, ibland inte. Men ge inte upp. Det är precis som med ostron, första gången kanske inte en kallsup smakar så gott, men femte gången börjar du gilla det.

Ett tips är att ställa fram ett fat med olika grönsaker innan middagen. En liten teaser. Variera från dag till dag. Det fungerar jättebra hemma hos oss.

shutterstock_122161501