Vegetti med baconsås

apr 23, 2019 | Fläsk, Kött

VEGETTI MED KRÄMIG SVAMP- OCH BACONSÅS

Ingredienser till 4 pers

  • 1 påse kålrotsvegetti
  • 150 g spagetti
  • 400 g svamp, t.ex champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • 2 pkt bacon
  • 3 dl grädde
  • en kruka persilja
  • 1  citron, saften
  • 1 msk senapsfrön, rostade
  • salt och peppar
Gör så här:

Stek bacon krispigt. Lyft ur baconen och stek svampen och lök i samma fett. Tillsätt grädde och citronsaft, smaka av med salt och peppar.

Koka spaghetti tills nästan klar. Lägg i kålrotsvegettin, koka 1-2 min tills kålrotsspaghettin är al dente. Häll av.

Blanda med svampsås och rikligt med persilja. Toppa med senapsfrö. Smaka av med salt och peppar.

IMG_7023

IMG_7003