Vegobiffar med klassiska tillbehör

sep 1, 2022 | Varmt, Vego

En klassiker som funkar att servera till både stora och små. Den här är vego och går att lura vilken köttälskare som helst.

Receptet kommer från Open new doors Bahnhof i Mjölby. En fantastisk restaurang som serverar växtbaserad eko, reko lagat från grunden. 

Ingredienser:

1 påse Anammas formbara färs (tinad, utspridd på plåt ca 1h) 

1 dl grädde

1/2 dl ströbröd

1-2 gul lök

1-2 msk dijonsenap

1 msk soja/tamari

Salt & peppar

Till såsen:

2-3 dl iMat havregrädde

2-3 msk tamari

1 buljongtärning

Ev. 1 msk balsamvinäger

Ev. 1 msk lönnsirap eller annan sötning

Svartpeppar efter smak

Potatis, lingon och gärna mormorsgurka

till servering. 

  1. Skala potatisen och koka i välsaltat vatten. 
  2. Blanda ströbröd och grädde och låt svälla ett par minuter. 
  3. Hacka lökan, stek den gärna för en godare smak om tid finns. 
  4. Blanda färs, ströbrödssmet, lök, dijonsenap, tamari/soja, peppar till en smet. 
  5. Forma biffar och stek på medelhög värme i matfett tills de fått fin färg på båda sidorna. 
  6. Snabb gräddsås: Koka upp grädden med buljongtärning, soja, eventuellt balsamvinäger och sötning. Smaka av med svartpeppar. Låt koka ihop och red av med maizena blandat med vatten för en tjockare sås. 
  7. Servera biffarna med potatis, gräddsås, lingon & pressgurka.

IMG_8899