Frukosttips

feb 13, 2015 | Frukost, Gott och blandat

Jag vaknar nästan alltid hungrig och behöver äta direkt annars kommer mitt dåliga morgonhumör fram. Jag försöker redan kvällen innan planera min frukost. Finns det middagsrester äter jag dessa, till exempel kyckling med sötpotatis. Om barnen ska iväg tidigare på morgonen brukar jag göra chiapudding kvällen innan så den är klar att äta. Men för det mesta äter jag avokadoyoghurt, ägg, en smörgås och en kopp te med en sked kokosfett som just nu är min favorit.

Här kommer förslag på tre goda och näringsrika frukostar. Hoppas du hittar någon som passar dig.  Recepten ligger under varje bild.

 

FullSizeRender (6)

FRUKOST 1: Avokadoyoghurt med granola och rödbetssmörgås!

Till 1 person: Skala och kärna ur en avokado. Skala en banan. Mixa ihop med en stavmixer. Har du ingen så går det bra att mosa ihop med en gaffel. Toppa med granola (recept på granola) och dina favoritbär. Servera med en god rödbetssmörgås som kanske innehåller ost, kalkon, grönsaker (se tidigare recept här). Jag tycker det är gott med en kopp värmande te och en sked kokosfett. Lycka till!

FullSizeRender (5)

FRUKOST 2: Immunförsvarsboostande smoothie med gurkmeja, ingefära och havtorn! Både ingefära och gurkmeja är riktiga superingredienser och de bär på anti-inflammatoriska och immunförsvarsboostande egenskaper. Receptet är inspirerat från den här bloggen.

Till 1 person: Mixa ihop 1 banan, 1/2 dl havtorn, 1 dl mango, 11/2 dl naturell yoghurt eller mandel/kokosmjölk. Tillsätt även i en bit färsk ingefära och en bit färsk gurkmeja. Kan du inte få fatt i färsk gurkmeja så tillsätt 1 tsk torkad gurkmeja. Mixa ihop allt och servera tillsammans med några kokta ägg. Toppstart på dagen om en förkylning är på G!

FullSizeRender (7)

FRUKOST 3: Kylskåpets resurser!

Middagsrester är en perfekt frukost. På bilden har jag komponerat en matig sallad av det som fanns i kylen. Den innehåller spenat, kallrökt lax, blomkål, avokado, granatäpplekärnor, ägg och färska kryddor. Servera med ett gott bröd och en kopp te med en sked kokosfett. Smaklig spis!