Njut av hösten och tillaga en burgare med viltkött, karamelliserad lök, västerbottenost och coleslaw med lingon.
- 500 g älgfärs eller annan viltfärs
- 1 nypa salt
- 1 msk smör
- 4 msk ost, riven, lagrad
- 1 knippe Timjan, färsk
- 4 st vitlöksklyfta(or)
- Några drag med svartpepparkvarnen
- 150 g rökt sidfläsk eller bacon i tärningar
- 4 st hamburgerbröd, gärna briochebröd
- Lite frysta lingon att lägga på coleslawn
Coleslaw
- 1 knippe timjan, färsk
- några drag med svartpepparkvarnen
- 1/2 stvitkål, el. spetskål
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk dijonsenap
- 1 st äpple
- 1 nypa flingsalt
- 2 dl majonnäs
Rödlök
- 1 msk smör
- 2 msk strösocker
- 1 msk matolja
- 1 msk balsamvinäger
- 2 st rödlök(ar)
Gör såhär:
- Börja med coleslaw för den ska vila en timme. Under tiden den vilar gör du resten.
- COLESLAW: Kärna ur äpplet. Skiva kål och äpple tunt. Plocka timjanbladen. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
- Under tiden gör du biffarna och karamelliserad lök. Börja med LÖKEN: Skiva löken och stek den mjuk och glansig i olja och smör i en stekpanna. Tillsätt sockret och rör tills det löses upp. Häll i vinägern. Låt puttra ett par minuter. Ta av från värmen.
- BIFFARNA: Blanda färs, tärnad bacon eller sidfläsk, fint hackad vitlök och hackad timjan. Salta och peppra. Blanda ihop med händerna. Forma till biffar.
- Dela bröden och grilla dem eller stek dem i pannan så att de får fin färg.
- 10. Lägg ett lager coleslaw och några lingon på hälften av bröden, sedan burgare, lök och resten av bröden.
