Äntligen är hösten på G. Jag får frossa i grönsaker som hör hösten till och dricka lapsang (te med röksmak) invirad i en filt med raggsockorna på. Jag älskar hösten. Det är lite som att gå i ide och gå ner i varv trots att vardagen rullar på. Jag försöker hitta ett lugnare tempo som passar årstiden.
Jag är barnsligt förtjust i rödbetor och just nu finns det alltid hemma i kylen. Spana i det här supergoda receptet jag blev inspirerad av.
Ingredienser
1 portion
- 1 tunnbröd
- 1 näve ruccola
- 1 morot, riven
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk färskost
- 1 msk rostade solrosfrön
- Gärna lite fetaost om du har hemma
- salt och peppar
Rödbetshummus
- 1 burk kikärtor
- 1 msk tahini
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- Saften från en halv citron
- 1 tsk japansk soja (valfritt)
- 1 dl olivolja
- 2-3 kokta och skalade rödbetor
Så här gör du
- Mixa alla ingredienserna till hummusen tills den är helt slät. Tillsätt lite vatten om det är svårt att mixa!
- Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Blanda moroten med 1 msk vitvinsvinäger i en skål. Låt stå i fem minuter.
- Bred ut färskosten jämnt på tunnbrödet. Strö ut ruccola jämnt över färskosten och lägg därefter på den syrade moroten.
- Lägg ut gurkskivorna, klicka ut hummusen och försök sprida ut den lite.
- Toppa med de rostade solrosfröna, salta och peppra ordentligt.
- Rulla ihop som en wrap och dela på två!