Wrap med rödbetshummus

jul 26, 2022 | Gott och blandat, Vego

Äntligen är hösten på G. Jag får frossa i grönsaker som hör hösten till och dricka lapsang (te med röksmak) invirad i en filt med raggsockorna på. Jag älskar hösten. Det är lite som att gå i ide och gå ner i varv trots att vardagen rullar på. Jag försöker hitta ett lugnare tempo som passar årstiden.

Jag är barnsligt förtjust i rödbetor och just nu finns det alltid hemma i kylen. Spana i det här supergoda receptet jag blev inspirerad av. 

Ingredienser

1 portion
  • 1 tunnbröd
  • 1 näve ruccola
  • 1 morot, riven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk färskost
  • 1 msk rostade solrosfrön
  • Gärna lite fetaost om du har hemma
  • salt och peppar

Rödbetshummus

  • 1 burk kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • Saften från en halv citron
  • 1 tsk japansk soja (valfritt)
  • 1 dl olivolja
  • 2-3 kokta och skalade rödbetor

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienserna till hummusen tills den är helt slät. Tillsätt lite vatten om det är svårt att mixa!
  2. Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Blanda moroten med 1 msk vitvinsvinäger i en skål. Låt stå i fem minuter.
  3. Bred ut färskosten jämnt på tunnbrödet. Strö ut ruccola jämnt över färskosten och lägg därefter på den syrade moroten.
  4. Lägg ut gurkskivorna, klicka ut hummusen och försök sprida ut den lite.
  5. Toppa med de rostade solrosfröna, salta och peppra ordentligt.
  6. Rulla ihop som en wrap och dela på två!