Zucchini-tortillas!

aug 13, 2017 | Vego

20814009_10155555122162673_1640677828_n

Med en zucchini i kylen så kan du göra en mängd olika recept. Pasta, bröd, gratäng, köttfärssås, wraps, m.m Jag gillar den här grönsaken och använder den mycket. Har jag en bit i kylen är det bara att riva den och stoppa i den i röran, såsen eller nåt annat.

Zucchini-wraps

  • 1 mellanstor zucchini
  • 1 ägg
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1 msk riven rödlök
  • salt & peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Riv zucchinin salta den lätt. Låt den gärna ligga i ett durkslag några minuter så vätskan får dra ur. Innan du lyfter över den till en bunke så kramar du ur vätskan en extra gång. Blanda ihop övriga ingredienser till en smet. Vid tillfället jag skulle testa dessa wraps hade jag slut på kokosmjöl så jag använde rismjöl och det fungerade utmärkt.
  • Klicka ut fyra stora lika delar på en bakplåtsklädd plåt. Platta till fyra rundlar, ca 15 cm i diameter.
  • Tillaga i ugnen i ca 20-30 minuter tills de har fått färg och känns torra.
  • Låt svalna en stund innan du tar bort dom från plåten.
  • Servera som taco eller fyll med annat gott.

20814125_10155555123007673_88054303_n

20814120_10155555122452673_2021901613_n

20813820_10155555122317673_1469360176_n

20814259_10155555123222673_1253431061_n