Gott och Blandat

Chilimarinerad vitlök

Chilimarinerad vitlök

Chilimarinerad vitlök är ett perfekt tillbehör om du ska servera lite plockmat/tapas eller som ett kryddigare tillbehör till ostbrickan. Det är också gott att ställa fram som ett kul tillbehör till middagsmaten. Lägg de i en fin burk har du även en perfekt present. Lycka till

CHILIMARINERAD VITLÖK från Recept.se

  • Vitlöksklyftor från två vitlökar
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl vinäger
  • 1 tsk salt

MARIANAD

  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk tomatpuré
  • rivet skal från 1/2 citron
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 dl olivolja

GÖR SÅ HÄR

  • Koka vitlöksklyftorna i vatten vinäger och salt i 5 min. Häll av.
  • Marinad: vispa ihop balsamvinäger, honung, tomatpuré, citronskal, chilipulver och salt. Vispa ner oljan droppvis under vispning.
  • Blanda ner vitlökarna i marinaden. Häll ner blandningen i en förslutningsbar burk.
  • Låt klyftorna marineras svalt i minst 1 dygn.

Läs nästa

Smoothie med kokosolja
Chips med citronkräm & syrad lök