Chilimarinerad vitlök är ett perfekt tillbehör om du ska servera lite plockmat/tapas eller som ett kryddigare tillbehör till ostbrickan. Det är också gott att ställa fram som ett kul tillbehör till middagsmaten. Lägg de i en fin burk har du även en perfekt present. Lycka till
CHILIMARINERAD VITLÖK från Recept.se
- Vitlöksklyftor från två vitlökar
- 1/2 dl vatten
- 1 dl vinäger
- 1 tsk salt
MARIANAD
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk flytande honung
- 1 msk tomatpuré
- rivet skal från 1/2 citron
- 1/2 tsk chilipulver
- 1/2 tsk salt
- 1,5 dl olivolja
GÖR SÅ HÄR
- Koka vitlöksklyftorna i vatten vinäger och salt i 5 min. Häll av.
- Marinad: vispa ihop balsamvinäger, honung, tomatpuré, citronskal, chilipulver och salt. Vispa ner oljan droppvis under vispning.
- Blanda ner vitlökarna i marinaden. Häll ner blandningen i en förslutningsbar burk.
- Låt klyftorna marineras svalt i minst 1 dygn.