Veckan kickades igång med en tjejmiddag där jag blev bjuden på värdens godaste tilltugg. Chips toppat med crème fraiche och syrad rödlök. Så otroligt gott! Tack Monica för inspiration och en väldigt trevlig middag med så mycket gott. Jag måste bara få dela med mig av nästan exakt det jag blev bjuden på. Skillnaden är att jag snabbsyrade rödlöken med vinäger. Det här tilltugget är perfekt till allt bubbel och en givet tilltugg till nyår. Men testa redan nu om du tröttnat på glöggen.
CHIPS MED CITRONCRÈME OCH SNABBSYRAD RÖDLÖK
Du behöver:
- 1 dl crème fraiche (den feta)
- Rivet skal från 1/2 citron
- En skivad liten rödlök
- 1,5 msk vinäger, vit eller röd
- Några dillkvistar
- Så många nävar chips som du tror går åt 😉
GÖR SÅ HÄR:
- Börja med att hälla på vinägern på rödlöken och rör runt. Låt den vila en stund.
- Rör ihop crème fraiche och citronskal.
- Lägg upp chipsen på ett fat och klicka ut crème fraichen. Toppa med rödlök och lite dill. Ät direkt. Servera gärna med bubbel.