Bakning

Hallon- och blåbärsremmar

Hallon- och blåbärsremmar

Gillar du godis men vill undvika raffinerat socker. Då är det här godiset något för dig, med bara två ingredienser. Bär och banan. Det är superenkelt att göra men det tar sin tid i ugnen. Jag har någon gång haft inne remmarna över natten då jag kört på låg temperatur så det får torka långsamt. Ibland kan man öka på värmen något och då tar det lite kortare tid. Men godast blir dom om de får stå de där timmarna i ugnen. Den som väntar…

Perfekt att ta med på utflykten eller som lördagsgodis. Klipp i mindre bitar som du kan smaksätta din granola med.

Hallon-och blåbärremmar

250 g färska eller frysta hallon och blåbär
175-200 g banan, ca två små

Mixa ihop bären med banen till en jämn smet. Den ska inte vara finnig men inte heller jättetjock. Späd ut med vatten om den är tjock eller tillsätt mer bär om den är för rinnig.

Häll ut smeten på en bakplåtspapper som är insmort med kokosolja och bred ut ett jämnt lager. Det ska vara ca 5mm tjockt.

Ugnen förvärms till ca 45˚C, det får inte bli över 50˚C så jag använder en termometer för att hålla kontroll på värmen. Jag använder varmluftsugn.

Det är färdigt när fruktsmeten inte längre är kladdig. Det tar ca 5-6 timmar, ibland längre tid avhängig av ugn. Öppna ugnen en gång i timmen för att släppa ut fuktighet.

Dra av bakplåtspapperet, rulla ihop och sedan skär eller klipp rullarna i lagom längder. Eller dela i mindre bitar som du kan ha i granolan m.m.

Förvaras i tät burk i kylskåpet och håller ca 1 månad.

Läs nästa

Godiskaktus
Godiskaktus