Läckert att servera som tilltugg till drinken eller som förrätt, men gör då ostchipsen något större i storlek.
Ingredienser, 12-14 st
- 100 g parmesanost
- 80 g löjrom eller annan valfri rom
- Rödlök, finhackad
Citronkräm
- 1 citron
- 2 dl crème fraiche
- En nypa flingsalt
- Några drag med pepparkvarnen
- Dill eller gräslök till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Fördela osten i rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills osten fått en gyllene färg. Passa så att chipsen inte bränns. Låt kallna.
Citroncrème: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Krydda med salt och peppar.
Lägg en klick citroncrème på varje chips. Toppa med löjrom och lök. Garnera med dill eller gräslök. Servera direkt.
Om du vill servera som förrätt så gör ostchipsen något större och var lite mer generös med toppingen.