Gott och Blandat

Parmesanchips med citronkräm

Parmesanchips med citronkräm

Läckert att servera som tilltugg till drinken eller som förrätt, men gör då ostchipsen något större i storlek.

Ingredienser, 12-14 st

  • 100 g parmesanost
  • 80 g löjrom eller annan valfri rom
  • Rödlök, finhackad

Citronkräm

  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • En nypa flingsalt
  • Några drag med pepparkvarnen
  • Dill eller gräslök till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Fördela osten i rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills osten fått en gyllene färg. Passa så att chipsen inte bränns. Låt kallna.

Citroncrème: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Rör ihop crème fraiche och citronskal. Krydda med salt och peppar.

Lägg en klick citroncrème på varje chips. Toppa med löjrom och lök. Garnera med dill eller gräslök. Servera direkt.

Om du vill servera som förrätt så gör ostchipsen något större och var lite mer generös med toppingen.

Läs nästa

Smördegspizza med saltgurka
Vispad brie med rostade druvor