Gott och Blandat

Vispad brie med rostade druvor

Vispad brie med rostade druvor

Den här kombon är så god och lyxig att servera som tilltugg eller till fredagsmyset. Rostade druvor är ett gott tillbehör till ostbrickan. Har du testat?

Ingredienser

  • 1 brieost
  • Vindruvor
  • Gärna rosmarin, färsk eller torkad
  • Salt & peppar
  • Olivolja
  • Goda kex

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skölj vindruvorna. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över lite olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i ca 20-30 min.

Skär under tiden av kanterna på brieosten. Lägg i en matberedare och kör tills den har fått en ”vispad” konsistens. Bred ut på ett fat och toppa med de något svalnade druvorna. Ringla över olivolja och servera med goda kex. Njut!

Läs nästa

Parmesanchips med citronkräm
Langos - Hemgjorda