Gott och Blandat

Rostad ananas med chili

Rostad ananas med chili

Mat ska vara god och enkel att laga men utan att tumma på kvalité. Jag hittade en kokbok för några dagar sedan som heter Plåtmat av Julia Tuvesson. Alla recept lagas på en plåt och ugn. Så smart och gott. Idag får ni testa ett recept som kommer från hennes kokbok.

ROSTAD ANANAS MED BRYNT SMÖR, CHILI & MYNTA
Du behöver:
* 1 ananas
* 1 msk honung
* 50 g smör
* 1 dl skalade pistagenötter, grovhackade
* 1 röd chili
* svartpeppar
* vaniljglass eller kokosglass till servering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär bort skalet från ananasen och skär i klyftor runt stammen i mitten.
2. Lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honungen. Rosta mitt i ugnen i ca 5 min. Ta ut från plåten, vänd ananasen ytterligare 5 min.
3. Smält smöret i en kastrull och låt bubbla tills det slutar puttra. Dra från värmen och häll direkt ner pistaschnötterna.
4. Häll pistaschsmöret över ananasen och toppa med chili och mynta. Dra ett vara med pepparkvarnen och servera glass till.

Läs nästa

Brända mandlar med muscovado
Proteinknäcke