Pasta

Vodkapasta

Vodkapasta

 

Krämig pastarätt så går. snabbt att svänga ihop. Den går hem hos stora som små.

  • 400 g pasta penne
  • 200 g tärnad bacon, eller pancetta
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1/2 dl vodka
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Skär bacon eller pancetta i tärningar. Fräs vitlök, bacon/pancetta, chiliflakes i en skvätt olja i en stekpanna med hög kant på medelhög värme tills baconet blivit gyllene, cirka 3-5 minuter.
  2. Häll ner vodkan och koka bort alkoholen, cirka 1 minut. (Obs! Passa så det inte stänker upp på dig)
  3. Häll ner tomatpuré, stek i cirka 1 minut. Häll sedan i grädden. Smaka av med salt och låt koka minst 5 minuter.
  4. Koka pastan al dente i saltat vatten, sila av, och häll i pastan i såsen. River över parmesan med parmesan och toppa med färsk basilika. Servera direkt och gärna med en härlig grönsallad!

Läs nästa

Guacamole på gröna ärtor
Knäckebrödspizza