Krämig pastarätt så går. snabbt att svänga ihop. Den går hem hos stora som små.
- 400 g pasta penne
- 200 g tärnad bacon, eller pancetta
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1/2 dl vodka
- 4 msk tomatpuré
- 4 dl grädde
- 2 dl riven parmesanost
- 1 kruka färsk basilika
Gör så här
- Skala och finhacka vitlöken. Skär bacon eller pancetta i tärningar. Fräs vitlök, bacon/pancetta, chiliflakes i en skvätt olja i en stekpanna med hög kant på medelhög värme tills baconet blivit gyllene, cirka 3-5 minuter.
- Häll ner vodkan och koka bort alkoholen, cirka 1 minut. (Obs! Passa så det inte stänker upp på dig)
- Häll ner tomatpuré, stek i cirka 1 minut. Häll sedan i grädden. Smaka av med salt och låt koka minst 5 minuter.
- Koka pastan al dente i saltat vatten, sila av, och häll i pastan i såsen. River över parmesan med parmesan och toppa med färsk basilika. Servera direkt och gärna med en härlig grönsallad!