Gott och Blandat

Guacamole på gröna ärtor

Guacamole på gröna ärtor

Har du ingen avokado hemma till guacan men frysta ärtor då har du förmodligen räddat fredagstacosen. En gott alternativ till den klassiska röran. Sött, salt och surt. Kan det blir mycket bättre. Smakerna gifter sig väldigt bra. Servera till tacosen, hamburgaren, fyll en wrap, snacks till drinken.

Ingredienser:

  • 250 g frysta ärtor
  • Flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • Saften från 1 lime, ev 1 till beroende på hur mycket syra du önskar
  • 1 tomat eller flera små körsbärstomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Chiliflakes eller 1/2 färsk chili om du önskar hetta
  • Färsk koriander för dig som gillar den här fantastiska kryddan

Gör så här

Börja med att tina upp de frysta ärtorna. Mixa ihop ärtorna med en nypa salt, saften från en lime och olivolja. Mixa ärtorna grovt men ändå så det blir en röra som håller ihop. Tillsätt hackad och urkärnade tomat, skalad, hackad rödlök, skalad, fint hackad vitlök. Önskar du hetta, addera till chili. Färsk eller torkad. Vänd ner grovt hackad koriander om du vill. Smaka av med salt innan du serverar. Förvara svalt.

Läs nästa

Lemon Posset
Vodkapasta