Du behöver:
4 st mogna avokado
1 citron pressad
1 dl valfri fet yogurt (t.ex turkisk)
2 msk flytande honung
ps. Smaksätt ev med några droppar
pepparmintsolja
Chokladfudge som ”avokadokärnor”
Du behöver:
1 dl mandelmjöl
2 msk kakao
2 msk smält kokosolja
2 färska urkärna dadlar
Ev lite sötning i form av honung
GLASS:
- Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet. Lägg det i en påse i frysen ca 30 min innan du mixar ihop det med resten av ingredienserna. Det ska vara lagom hårt. Spara avokadoskalen och lägg dom i frysen.
* Mixa den frusna avokadon med citronsaft, yoghurt och honung. Ta fram skalen och fyll i glass. Skrapa av med en kniv så ytan blir jämn. Ställ de i frysen under tiden du gör fudgen/kärnorna.
CHOKLADFUDGE:
Mixa alla ingredienserna till chokladfudgen till en jämn deg. Rulla åtta stycken bollar som du firar till avokadokärnor. Ställ dom en stund i kylen innan servering.
MONTERING:
- Ta ur avokadoglassen från frysen. Om den är hårt, låt den tina upp en stund. Gröp ur en liten grund grop för kärnan. Placera chokladfudgekärnan i gropen och servera. Glad sommar!