Bakning

Avokadoglass med chokladfudge

Avokadoglass med chokladfudge

Du behöver:

4 st mogna avokado

1 citron pressad

1 dl valfri fet yogurt (t.ex turkisk)

2 msk flytande honung

ps. Smaksätt ev med några droppar 

pepparmintsolja

Chokladfudge som ”avokadokärnor”

Du behöver:

1 dl mandelmjöl

2 msk kakao

2 msk smält kokosolja

2 färska urkärna dadlar

Ev lite sötning i form av honung

GLASS:

  • Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadoköttet. Lägg det i en påse i frysen ca 30 min innan du mixar ihop det med resten av ingredienserna. Det ska vara lagom hårt. Spara avokadoskalen och lägg dom i frysen. 

* Mixa den frusna avokadon med citronsaft, yoghurt och honung. Ta fram skalen och fyll i glass. Skrapa av med en kniv så ytan blir jämn. Ställ de i frysen under tiden du gör fudgen/kärnorna. 

CHOKLADFUDGE:

Mixa alla ingredienserna till chokladfudgen till en jämn deg. Rulla åtta stycken bollar som du firar till avokadokärnor. Ställ dom en stund i kylen innan servering. 

MONTERING:

  • Ta ur avokadoglassen från frysen. Om den är hårt, låt den tina upp en stund. Gröp ur en liten grund grop för kärnan. Placera chokladfudgekärnan i gropen och servera. Glad sommar!

 

Läs nästa

Glass utan glassmaskin
Hallon-& avokadomousse