Bakning

Glass utan glassmaskin

Glass utan glassmaskin

Så enkel och krämig glass utan glassmaskin som kan smaksätta hur du vill. Jag valde att ringla ner lite hallon-och blåbärssylt från frukosten som jag hade över. Jag testade även att ringa över lite varm pistagekräm som jag värmde upp en aning. Såå gott!!! Receptet på glassen hittade jag på köket.se och det är Camilla Hamid som skapat receptet. 

Du behöver:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, sötad (à 297 g)

Gör så här:

  • Vispa grädden till mjuka toppar med elvisp. Tillsätt sötad kondenserad  mjölk och vipsa lite till. Vill du smaksätta glassen med något så gör du det efter detta steg.
  • Häll upp glassmeten i en behållare som rymmer minst 1,5 liter. Jag hällde upp min smet i en avlång brödform.
  • Plasta in glassen och låt stå i frysen i minst 6 timmat innan servering.
  • Ps. Jag testade att lägga plastfolie i formen innan jag hällde ner glassen för att lättare  få ur glassen och på så sätt tinar den upp snabbare.

Läs nästa

Cobbler - Amerikansk fruktkaka
Avokadoglass med chokladfudge