Bakning

Lemon Posset

Lemon Posset

En fantastisk dessert på bara tre ingredienser. Det. går snabbt att svänga ihop men behöver några timmar i kylen. Perfekt att göra dagen innan sen ska förtäras. Ät den som den är eller toppa med lite hallon, rostade nötter, citronzest.

Ingredienser till 4-5 portioner beroende på hur stora du önskar portionerna.

3 dl vispgrädde 
1 dl strösocker 
1/2 dl citronjuice (ca 1 saftig citron men ha en till redo om den inte är lika saftig som min;)  
Rivet skal av 1 citron 

Topping: 
Citronzest

Gör så här: 
Koka upp grädde och socker i en kastrull under vispning och låt sjuda på medelvärme ca 2-3 minuter tills sockret lösts upp helt. 
Ta av från värmen och tillsätt sedan citronjuice och vispa under tiden som juicen hälls ner. Har det bildats skum så häll igen ett sil så fördelar du ”bubblorna. Häll upp i små fina glas. 

Ställ sedan in glasen i kylen ca 4 timmar eller över natten. Dekorera med citronzest eller bär efter säsong och njut av en fantastiskt krämig och god dessert.

Läs nästa

Glass med karamelliserade popcorn
Guacamole på gröna ärtor