Bakning-Paj

Bakad havre med ingefära & äpple

Bakad havre med ingefära & äpple

 Gott till frukost eller mellanmål!

Ingredienser:

  • 5 dl havregryn
  • 2 ägg
  • 4 dl havredryck
  • 2 äpplen
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 msk kanel
  • 2,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Rapsolja
  • 2 msk honung

Serveringsförslag:

River äpple, kanel, kvarg eller yoghurt

Gör så här: 

Värm ugnen till 175°. 

Blanda havregrynen med kanel, ingefära, vaniljpulver, bakpulver och salt i en skål.

Vispa ihop ägg och havredryck och rör ner havreblandningen. Riv äpplena och blanda ner. 

Smörj en ugnsform på ca 2 liter med rapsolja och häll i havresmeten. Blanda pumpafrön, sesamfrön, 2 msk rapsolja och honung och bred ovanpå havresmeten. 

Grädda i ugnen ca 25 minuter. 

Servera gärna den bakade havrekakan ljummen med rivet äpple, lite kanel och kvarg eller yoghurt. 

 

Läs nästa

Crème caramel
Crack bread med fetaost & vitlök