Gott till frukost eller mellanmål!
Ingredienser:
- 5 dl havregryn
- 2 ägg
- 4 dl havredryck
- 2 äpplen
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 msk kanel
- 2,5 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- Rapsolja
- 2 msk honung
Serveringsförslag:
River äpple, kanel, kvarg eller yoghurt
Gör så här:
Värm ugnen till 175°.
Blanda havregrynen med kanel, ingefära, vaniljpulver, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ihop ägg och havredryck och rör ner havreblandningen. Riv äpplena och blanda ner.
Smörj en ugnsform på ca 2 liter med rapsolja och häll i havresmeten. Blanda pumpafrön, sesamfrön, 2 msk rapsolja och honung och bred ovanpå havresmeten.
Grädda i ugnen ca 25 minuter.
Servera gärna den bakade havrekakan ljummen med rivet äpple, lite kanel och kvarg eller yoghurt.