Bakning

Hallonkaka - Atlanten

Hallonkaka - Atlanten

Är det någon som har missat den här kakan som bakas av Susanne Reuter i årets säsong av "Över Atlanten"? Här kommer den. Servera som den är eller med glass eller grädde. 

Ingredienser:

  • 2 dl mjöl
  • 2 dl socker
  • 1 stk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 1/2-1 pkt frysta hallon (halvt tinade)

Gör såhär:

Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop ihop, mjöl, socker, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Rör ner smör och ägg. Blanda ihop ordentligt. Platta ut degen i en ugnsfast form. Lägg över hallonen. I den här formen använde jag 1/2 paket frysta hallon. 

Ställ in formen i mitten av ugnen i 175° i ca 30-35 min. 

Smaklig spis! 

Läs nästa

Bakade majskolvar!
Kanelbulle på croissantdeg