Bakning-Dessert

Pavlova till påsk

Pavlova till påsk

En perfekt dessert som går snabbt attt göra och som är festlig. Perfekt i påsktider men också vid andra tillfällen. Byt ut aprikosen mot färska bär. 

 6-8 st beroende på hur stora du önskar 

Du behöver

  • 3 st äggvitor, rumsvarma
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk maizena
  • 3 dl grädde
  • Lika många aprikoshalvor som maränger

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna vita och fasta.
  3. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.
  4. Rör ner maizenan.
  5. Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.
  6. Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler.
  7. Vispa grädden.
  8. Fyll marängerna med grädde, dekorera med aprikoshalvorna.

Läs nästa

Bulle med bulle
Påsktårta