En perfekt dessert som går snabbt attt göra och som är festlig. Perfekt i påsktider men också vid andra tillfällen. Byt ut aprikosen mot färska bär.
6-8 st beroende på hur stora du önskar
Du behöver
- 3 st äggvitor, rumsvarma
- 3 dl strösocker
- 1 tsk pressad citronsaft
- 1 msk maizena
- 3 dl grädde
- Lika många aprikoshalvor som maränger
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa äggvitorna vita och fasta.
- Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills smeten blivit glansig.
- Rör ner maizenan.
- Lägg marängen i en spritspåse och spritsa ut marängbottnar på en plåt med bakplåtspapper. De skall vara ca 10 centimeter i diameter. Spritsa dem gärna så det blir en liten kant på dem så är det lättare att fylla dem.
- Grädda dem i 15 minuter, sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Låt svalna på galler.
- Vispa grädden.
- Fyll marängerna med grädde, dekorera med aprikoshalvorna.