Browniebotten
150 gram smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
Tryffel
200 gram mörk choklad
2 dl vispgrädde
Browniebotten
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj en springform, ca 22 cm. Använd gärna ett bakplåtspapper i botten för att enklare få loss kakan efter gräddning.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan socker, salt, vaniljsocker och kakao. Blanda ihop till en lös smet och vispa sedan ned äggen, ett i taget.
- Blanda ned vetemjölet och rör ihop allt till en jämn och slät smet.
- Bred ut smeten i springformen och grädda ca 20 minuter. Låt botten svalna.
- När brownien har svalnat, ta lös kanterna från formen och bred ut fudgen i ett jämt lager. Toppa med fågelboet och fyll det md färgglada ägg. Servera med en klick grädde eller glass om du vill.
Tryffel:
- Koka upp grädden i en kastrull.
- Bryt i chokladen och låt den smälta ihop med grädden,
- rör ihop till en slät smet och låt sedan tryffeln svalna i rumstemperatur.
Fågelbo i choklad
200 g blockchoklad
1 pakt glasnudlar
Ett gäng chokladägg
Smält chokladen i en skål. Klipp eller bryt sönder nudlarna och lägg i en storskål.
Häll över den smälta chokladen och blanda runt med med händerna. Använd plasthandskar om du inte gillar att bli kladdig.
Ta en ny mindre skål och klä insidan med plastfolie (jag hade inget men det gick bra ändå) . Lägg i chokladnudlarna och forma till en bo. Använd gärna en annan mindre skål för att trycka till formen. Jag använde en mortel så det blev lite tyngd. Låt den stelna i ca 20 min. Sen är det bara att ta loss boet och placera den på tårtan och dekorera med ägg.