Antingen gillar man den eller inte. Två läger helt enkelt. Väldigt enklare att göra och ett perfekt alternativ till tårtan på kalaset eller när desserten behöver svängas ihop snabbt.
Bannoffee-paj!
Du behöver:
- 12 digestivekex
- 75 g smör
- 250 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
- 2,5-3 dl vispgrädde
- Krossad daim en dubbeldaim)
- 2.-3 bananer beroende på storlek
Gör såhär:
Krossa kexen i en matberedare eller till ett fint pulver. Smält smöret och blanda med kexen och tryck ut blandningen i en pajform på cirka 20 cm i diameter. Ställ pajformen i kylen för att stelna i ca 30 min.
Fyll pajen med dulche de leche, skiva bananerna och fördela över pajen. Vispa grädden och fördela på pajen, spritsa om du har lust . Garnera med krossad daim. Ät direkt eller förvara i kylen till servering.