Bakning

Bannoffee-paj

Bannoffee-paj

Antingen gillar man den eller inte. Två läger helt enkelt. Väldigt enklare att göra och ett perfekt alternativ till tårtan på kalaset eller när desserten behöver svängas ihop snabbt.

Bannoffee-paj!

Du behöver:

  • 12 digestivekex
  • 75 g smör
  • 250 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
  • 2,5-3 dl vispgrädde
  • Krossad daim en dubbeldaim)
  • 2.-3 bananer beroende på storlek

Gör såhär:

Krossa kexen i en matberedare eller till ett fint pulver. Smält smöret och blanda med kexen och tryck ut blandningen i en pajform på cirka 20 cm i diameter. Ställ pajformen i kylen för att stelna i ca 30 min.

Fyll pajen med dulche de leche, skiva bananerna och fördela över pajen. Vispa grädden och fördela på pajen, spritsa om du har lust . Garnera med krossad daim. Ät direkt eller förvara i kylen till servering.

Läs nästa

Piroger
Bananbröd