Bakning

Gratinerad pepparkaka

Gratinerad pepparkaka

Min äldsta son och jag har tittat på gamla avsnitt av ”Jul med Ernst” och då fastnade jag för det här receptet som jag testade idag, Supergott och enkelt. Tror det passar väldigt bra till glögg men också till testunden. Lycka till!

Du behöver

  • 500 g pepparkaksdeg
  • ca 100 g stark god ost, t ex vällagrad präst
  • Valnötter
  • ev flingsalt

Gör så här

1. Frys pepparkaksdegen, den ska var genomfrusen så att den är lätthanterlig.

2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Hyvla pepparkaksdegen tunt med mandolin eller skiva tunt

med kniv och lägg ut på bakplåtspapper på en plåt.
4. Riv osten fint och toppa varje skiva med lite ost. Toppa med en

valnöt. Avsluta ev med lite flingsalt om extra sälta önskas. 5. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter. Låt svalna.

Ernsts tips på ett riktigt enkelt glöggsnacks som du gör på färdig pepparkaksdeg, god lagrad ost och valnötter.

Receptet kommer från ”Jul med Ernst”.

Läs nästa

Semla i brioche-korvbröd
Gotländsk saffranspannkaka