Bakning

Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

Den klassiska pannkakan tar lite mer tid att göra än den vi delar med oss av här. Smaklig spis!

Saffranspannkaka, portioner: 6

1 paket färdig risgrynsgröt (500 g)
1 dl vispgrädde
50 g flagad mandel
1 pkt saffran
(0,5 g)
3 ägg
3 msk strösocker
2 krm salt
1 msk smör till formen

Till servering:
vispad grädde
salmbärssylt eller blåbärssylt
frysta björnbär

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda risgrynsgröten med grädde, hälften av mandeln, saffran, ägg, socker och salt.

3. Häll blandningen i en smörad form. Strö över resterande mandel.

4. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.

5. Servera med vispad grädde och sylt eller med tinade björnbär.

Läs nästa

Gratinerad pepparkaka
Kladdkaka med vit choklad, saffran & clementin