Baka en kladdkaka med vit choklad, saffran och clementin till adventsfika. Servera med lättvispad grädde.
Kladdkaka med vit choklad, saffran & clementin!
Ingredienser – 8-10 pers – ca 40 min
- 200 g smör
- 1/2 g saffran
- 250 g grovhackad vit choklad
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 1 pressad clementin + rivet skal
- 2 dl vetemjöl
- smör och kokos till formen
- Sätt ugnen på 175 °.
- Smält smöret tillsammans med saffran i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den har smält.
- Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, clementinskal och saft samt vetemjöl.
- Smörj en form (ca 24 cm i diameter) med i löstagbar botten med smör och strö med kokosflingor.
- Häll i formen och grädda ca 25 minuter. Låt svalna.