Bakning

Kladdkaka med vit choklad, saffran & clementin

Kladdkaka med vit choklad, saffran & clementin

Baka en kladdkaka med vit choklad, saffran och clementin till adventsfika.  Servera med lättvispad grädde.

Kladdkaka med vit choklad, saffran & clementin!

Ingredienser – 8-10 pers – ca 40 min

  • 200 g smör
  • 1/2 g saffran
  • 250 g grovhackad vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 pressad clementin + rivet skal
  • 2 dl vetemjöl
  • smör och kokos till formen
  1. Sätt ugnen på 175 °.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den har smält.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Vispa i chokladblandningen, clementinskal och saft samt vetemjöl.
  4. Smörj en form (ca 24 cm i diameter) med i löstagbar botten med smör och strö med kokosflingor.
  5. Häll i formen och grädda ca 25 minuter. Låt svalna.

Läs nästa

Gotländsk saffranspannkaka
Ätbara pepparkakskottar