Krämig cheesecake med smak av vanilj och karamell. Det här receptet jag delar med mig dök upp i mitt flöde och kommer inte från någon mindre än en av Mästerkockarna, Klara Lind som tog hem guld 2017.
Ingredienser
Bra att ha hemma – en våg
- 840 g philadelphiaost, rumstempererad
- 6 ägg
- 240 g strösocker
- 4 tsk vaniljsocker
- 1 msk citronjuice
- 40 g vetemjöl
- 540 g vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 240 grader.
Klä en springform (24 cm) i bakplåtspapper. Ett tips är att knöla ihop pappret till en boll och sen veckla ut det. Då är det mycket lättare att få det att ligga på plats i formen. Jag fick ta till två papper och la dom omlott.
Vispa osten med sockret i i ca 3 minuter. Addera sedan under konstant vispning, ett ägg i taget. håll i vaniljsockret och citronjuicen. Blanda mjölet en tredjedel av grädden i en annan bunke så den blir slät. Häll i resten av grädden och vispa ihop. Addera gräddblandningen, under vispning i philadelphiaostkrämen. Häll allt i formen.
Grädda mitt i ugnen på 240 grader i 30 minuter.
Kakan ska se ”bränd ut”. När den är klar efter 30 min ska den vara väldigt lös i konsistensen. Då är allt som det ska. Låt den svalna i rumstemperatur och ställ i kyl minst 4 timmar, helst över natten. Ta fram den 30 minuter innan servering.
Ät den som den är. Ljuvligt god!