Lättbakat bröd och saftigt bröd som man svänger ihop på några minuter. Perfekt till kvällsfikat eller brunchen.
En limpa
- 2 dl havregryn
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl fint rågmjöl
- 1 dl linfrön
- 1,5 dl solroskärnor
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 0,5 dl honung eller sirap
- 5,5 dl filmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.
3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, smörja formen eller klä den med bakplåtspapper
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1,5 h. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor. Ät och njut!