Bakning

Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Lättbakat bröd och saftigt bröd som man svänger ihop på några minuter. Perfekt till kvällsfikat eller brunchen.

En limpa

  • 2 dl havregryn
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl fint rågmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl honung eller sirap
  • 5,5 dl filmjölk

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.

3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, smörja formen eller klä den med bakplåtspapper

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1,5 h. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor. Ät och njut!

Läs nästa

Baskisk bränd cheesecake
Pannkakstårta